Ny forskning i kropssprog viser, hvordan vi kan forøge vores selvsikkerhed og mindske vores nervøsitet; bare ved at sidde eller stå i en “power position”. Testosteronniveauet stiger, og mængden af cortisol (et hormon relateret til stress) falder, når vi indtager en af de positioner, som du kan se mere om i denne video fra TED

Du har måske tidligere hørt eller læst, hvordan du kan manipulere med dit kropssprog, så dit mundtlige og visuelle budskab passer sammen. Imidlertid består dit kropssprog af så mange nuancer, at det kan være svært at manipulere med, hvis du ikke virkelig føler, at du er i det “rigtige” humør. Det kan du læse mere om her.

Netop derfor er denne nye forskning så betydningsfuld: Resultaterne viser, hvordan du kan give dig selv en hjælpende hånd til at overbevise folk primært via din begejstring og selvtillid. Og foredragsholderen holder i øvrigt en fantastisk præsentation. Hun deler nogle meget personlige historier med os, som effektivt og rørende illustrerer, hvor afsindig vigtigt det er for os at kunne få vores budskaber igennem. Og jeg elsker hendes afslutningsbudskab: “Don’t fake it till you make it; fake it till you become it.”